27 augustus 2018

Zomerschool was een succes

 

Introductie

Op donderdag 23 augustus 2018 ontvingen de kinderen van de Zomerschool uit handen van burgemeester Otwin van Dijk een certificaat. Een mooie tastbare herinnering aan de afgelopen 6 weken. De zomerschool is bedoeld voor kinderen van nieuwkomers / statushouders van 6- 18 jaar. In de 6 weken volgden zij verschillende lessen en hadden veel plezier met leeftijdsgenootjes

Leerzame excursies

Een enthousiast team van leerkrachten vermaakten de leerlingen zes weken. Ze kregen extra taallessen en maakten verschillende uitstapjes. Zo kwam de politie langs om uitleg te geven over hun werkzaamheden. Hadden ze een leuke spelletjesmiddag bij woonzorgcentrum Debbeshoek. En vertelde een vrijwilliger van Sophia Snuffelcollege van alles over de lichaamstaal van honden. Door deze leuke activiteiten wordt spelenderwijs hun taalontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid vergroot. Dit jaar was er zelfs een internationale sportdag! Deze was op 1 augustus samen met de gemeenten Montferland en Bochum (Duitsland).

Sleutelpersonen hebben een belangrijke functie

Dit jaar waren er voor het eerst koffieochtenden voor de ouders van de leerlingen. Op de woensdagochtend werden ouders onder het genot van een kopje koffie of thee geïnformeerd over de thema’s van de Zomerschool. Ook was er ruimte om bij te praten. Sleutelpersonen uit de doelgroep waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Wanneer nodig in hun eigen taal.

We kijken terug op een succesvolle zomerschool. Hier kunt u zien wat de kinderen deze periode gedaan hebben.