ZEG Achterhoek meer dan ooit actueel

ZEG Achterhoek is hét startpunt voor jongeren uit de regio die willen leren of werken, of die een steuntje in de rug nodig hebben. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar worden bovenmatig getroffen door de coronacrisis. Velen zijn veerkrachtig en flexibel, maar er is ook een groep die het moeilijk heeft. Daarom is ZEG Achterhoek actueler dan ooit. Dit online platform is er om deze jongeren verder te helpen.

Actieplan Achterhoekse Jongeren

Samen met een grote groep betrokkenen is in 2019 het Actieplan ontwikkeld. Het idee: help jongeren te werken aan hun toekomst. Onderwijsinstellingen, het UWV, diverse sociale diensten en gemeenten uit de Achterhoek zijn hiervoor een samenwerking gestart. Het ultieme doel is dat alle Achterhoekse jongeren tussen de 16 en 27 jaar uiteindelijk naar school gaan, werk hebben of een goede daginvulling.

Gezamenlijke en structurele aanpak

De focus in het plan ligt op de begeleiding van jongeren naar werk of terug naar school. Is dat niet mogelijk? Dan kan dagbesteding een goed alternatief zijn. Er wordt hard gewerkt aan een gezamenlijke en structurele ondersteuning.

Het online platform ZEG Achterhoek

Op www.zegachterhoek.nl laten organisaties die meedoen zien wat ze voor deze jongeren kunnen betekenen. Jongeren kunnen via het platform filteren op ‘leren’, ‘werken’, ‘doen’ of ‘hulp’, binnen hun gemeente. Zo vinden ze eenvoudig de organisaties die passen bij hun vraag. En ze kunnen direct contact opnemen. Het uitgangspunt is de informatie en het aanbod zo laagdrempelig mogelijk te houden.

Aanmelden initiatieven

Er staan ruim 40 initiatieven voor Achterhoekse jongeren tussen 16 en 27 jaar op het platform. Maar het aanbod in de Achterhoek is veel groter. Van organisaties die zich op vastgelopen jongeren richten tot partijen die dagbesteding of leer-werktrajecten aanbieden. Initiatieven in de Achterhoek die deze doelgroep willen helpen kunnen zich eenvoudig aanmelden op www.zegachterhoek.nl.

Kijk voor meer informatie op www.zegachterhoek.nl