15 maart 2019

Winnaars Sportverkiezing Oude IJsselstreek bekend

 

Introductie

Vrijdagavond 15 maart 2019 vond de Sportverkiezing Oude IJsselstreek plaats. Tijdens deze avond werden in totaal zes sportprijzen uitgereikt. Ook was de huldiging van de sportkampioenen van 2018, die een podiumplek hebben behaald op een NK, EK en/of WK op het brede terrein van sport.

Tussen de uitreikingen door konden de aanwezigen genieten van diverse demo’s. Onder andere van Acrogroep VGV en van Bastiënne en Benthe den Hartog (twirling). Gastspreker Ted van de Pavert vertelde o.a. over de weg naar topsport. Om de vele prestaties die geleverd zijn door sporters uit de gemeente Oude IJsselstreek of sporters die actief zijn binnen sportverenigingen in Oude IJsselstreek onder de verdiende aandacht te brengen heeft de gemeente Oude IJsselstreek het initiatief genomen om een Sportverkiezing te organiseren.

Winnaars


In 6 categorieën waren drie sporters of drie initiatieven genomineerd voor de Sportverkiezing Oude IJsselstreek. Inwoners hebben de afgelopen maand gestemd op de genomineerden in 5 categorieën.
Een nominatiecommissie heeft de Sportpromotieprijs toegekend.


De uitslag van de Sportverkiezing Oude IJsselstreek:

  • Sportman van het jaar 2018: Roel Hunting
  • Sportvrouw van het jaar 2018: Bernice Sangers
  • Sportploeg van het jaar 2018: HCOIJ dames 1
  • Sporttalent van het jaar 2018: Thessa Gilbers
  • Sporter met een beperking van het jaar 2018: Wilco Giesen
  • Sportpromotieprijs 2018: Hockeyclub Oude IJsselstreek