Winnaars Kunstprijs en Cultuurprijs Oude IJsselstreek bekend

Vrijdagavond 24 september vond in de Conferentiezaal op het DRU Industriepark de uitreiking plaats van de Kunstprijs en Cultuurprijs Oude IJsselstreek.
 

In twee categorieën waren drie personen/organisaties genomineerd.  Een jury bestaande uit: Abel de Vries, Dinie Wikkerink, Michel Rözer, Irene van der Aart en wethouder Janine Kock heeft de prijzen toegekend.

Winnaars

Winnaar Kunstprijs: Jonah Falke
Deze veelzijdige creatieve, filosofische geest laat zien dat je met Achterhoekse roots landelijk impact kunt hebben. Schilder, schrijver en muzikant. Dit multitalent verloochent zijn afkomst niet en laat zich inspireren door mensen die hij op zijn reizen ontmoet. Een originele manier van denken en schrijven.

Winnaar Cultuurprijs: Jubal
Jubal staat voor meer dan 75 jaar muziekbeleving in de gemeente OIJ. Het is een boegbeeld van een ambitieuze muziekvereniging die ook in moeilijke tijden het enthousiasme erin houdt. Jubal heeft een actief bestuur met een heldere visie. Jubal is een groeiende Harmonie met een sterk jeugdbeleid in een wereld waarin verenigingen voor jeugd niet zo stoer meer zijn.

Wethouder Janine Kock “Door het uitreiken van een Kunstprijs en Cultuurprijs willen we een podium geven aan kunst en cultuur. Kunst en cultuur draagt bij aan een gezonde en leefbare samenleving. Het stimuleert ontmoeting en raakt aan het individuele welzijn van onze inwoners. Het is de jus van onze samenleving.”

Na afloop van de uitreiking konden de genodigden op uitnodiging van het DRU Industriepark de theatervoorstelling van Irene van der Aart bijwonen. De presentatie van de avond was in handen van Michel Rözer. In verband met de huidige coronamaatregelen was de uitreiking alleen toegankelijk voor genodigden.