Winkeliers steunen Deuren Dicht actie!

De energiekosten zijn nog steeds heel hoog. Toch staan bij horeca en winkeliers deuren nog wel eens open om klanten binnen te krijgen. We zien daar deze winter echter ook verandering in komen. In de koude wintermaanden sluiten veel ondernemers hun deuren. Niet omdat ze dicht zijn. De deur staat juist wagenwijd open! Door de deur te sluiten besparen zij energiekosten én dragen zij bij aan een milieubewuste Achterhoek.

Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD), de Achterhoekse gemeenten en ondernemersverenigingen hebben de handen ineengeslagen en de Deuren Dicht actie op touw gezet. In Oude IJsselstreek steunen winkeliers de actie. Op woensdag 21 december - de donkerste dag van het jaar - overhandigde wethouder Janine Kock het bordje aan Petra en Guus Böhmer van de gelijknamige schoenenwinkel in Terborg. Petra en Guus: “Duurzaamheid is voor ons heel belangrijk, daar spelen we tijdens de inkoop van de collecties ook op in. Het is een kleine moeite om een extra laagje of jas aan te trekken in de winkel. Bij elkaar doet dat veel.”

Veel goede voorbeelden

“Een deur dicht of open, het moet geen verschil maken”, legt Petra uit. Janine Kock vindt het mooi om te zien dat veel ondernemers al het goede voorbeeld geven. “De winkeliers sluiten de deuren tijdens openingstijden, maar blijven even gastvrij als altijd en heten iedereen van harte welkom”. Er zijn wat haar betreft alleen maar voordelen aan het ‘sluiten’ van de winkeldeuren: “Als ondernemer houd je de energiekosten daarmee in de hand. En je geeft ook een goed voorbeeld aan inwoners om zuinig om te gaan met energie. We hebben er allemaal mee te maken nu de energiekosten zo zijn gestegen.

Milieu- en kostenbewust ondernemen

De Deuren Dicht actie is een initiatief van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD), de Gemeente en ondernemersvereniging. “Met het sluiten van de deur, kan heel eenvoudig de energierekening worden verlaagd. Natuurlijk zijn de deuren wel wagenwijd open voor hun klanten.” Legt Jan Straatman, programmamanager van AOD, uit.

Doe mee; dat is heel eenvoudig en helemaal gratis

Wilt u als ondernemer mee doen aan deze actie? Neem contact op met de lokale winkeliersvereniging om een bordje aan te vragen. U kunt ook een e-mail sturen aan info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl, dan zorgt AOD ervoor dat u een bordje ontvangt. Samen sterk voor een duurzame Achterhoek!