Wil jij stoppen met roken? Doe dan ook mee aan Stoptober!

Rook jij en ben je er klaar mee? Doe dan mee met Stoptober! Vanaf 1 oktober gaat Stoptober weer van start. Steeds meer rokers stoppen dan in ieder geval minstens 28 dagen – heel oktober - met roken.  Stoppen met roken kan lastig zijn. Toch leert de ervaring dat het kan. Zelfs als je heel veel rookt. Of al heel lang rookt.

Door een landelijk stopmoment in te lassen, staan stoppers er niet alleen voor. Een periode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen. En wist je dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen?

De Stoptober App

Als extra steuntje in de rug kun je de speciale Stoptober App downloaden. Deze is beschikbaar vanaf 21 september. Via deze app ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. Filmpjes, puzzels, tips en adviezen helpen je door de moeilijkste momenten heen. De Stoptober App is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Online community

Via Stoptober heb je ook toegang tot een grote online community. Op Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok en Instagram blijf je in contact met je medestoppers en vind je afleiding en support op de momenten dat jij dat nodig hebt.

Gratis Stoptober bijeenkomst in Terborg

Ben je benieuwd of Stoptober ook wat voor jou is? Achterhoek Rookvrij organiseert op woensdag 27 september in Terborg een bijeenkomst over Stoptober. Tijdens de bijeenkomst kom je alles te weten over Stoptober. Na afloop van de bijeenkomst ben jij er helemaal klaar voor om ook succesvol mee te gaan doen.  De bijeenkomst is van 19.00 tot 20.30 uur in de Rietborgh (Borgsche Rieten 15 in Terborg). Vooraf aanmelden is in principe niet nodig, maar voor ons wel fijn om te weten hoeveel mensen er komen. Stuur daarom een e-mail naar info@achterhoekrookvrij.nl om door te geven dat je ook er bij bent.

Gezocht: succesvolle stoppers in Oude IJsselstreek

Sinds het bestaan van Stoptober hebben in de afgelopen jaar meer dan 450.000 mensen meegedaan. Uit onderzoek blijkt dat 70% van alle Stoptober deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Een kwart van de deelnemers is na een jaar nog steeds rookvrij.

Ben jij ook gestopt met roken (via Stoptober)? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn op zoek naar inspirerende verhalen van stoppers uit Oude IJsselstreek om andere inwoners te motiveren om ook te gaan stoppen met roken. Ben jij die succesvolle stopper? Stuur dan een e-mail naar info@achterhoekrookvrij.nl of neem contact op met Larissa Hooijman: (06) 3018 0019.

Meer info over stoppen met roken?

Kijk op www.stoptober.nl en op www.achterhoekrookvrij.nl. Ook kun je terecht bij je huisarts.