Wij zijn op zoek naar een kinderburgemeester en kindergemeenteraad

Misschien heb je er al weleens van gehoord: een kinderburgemeester of kindergemeenteraad. Zit je in groep 7 en lijkt het je leuk om hier deel van uit te maken? Meld je dan aan!

 

Wij zijn op zoek naar onze eerste kinderburgemeester en kindergemeenteraad. Ons doel is om kinderen al op jonge leeftijd na te laten denken over belangrijke onderwerpen, zoals milieu, sport, school en speelplaatsen. Natuurlijk is het hartstikke belangrijk om jullie mening te horen over dit soort zaken. Want we willen de gemeente leuker en beter maken voor iedere inwoner, dus ook voor jullie!

Wat doen de kinderburgemeester en kindergemeenteraad eigenlijk?

  • De kindergemeenteraad komt ongeveer vier keer per jaar bij elkaar. Tijdens deze vergaderingen bespreken de kinderraadsleden onderwerpen die voor hen, en hun leeftijdsgenoten in de gemeente, belangrijk zijn. Er kan ieder jaar een project worden afgerond om een situatie in de gemeente te verbeteren.
  • De kinderburgemeester wordt gekozen uit de leden van de kindergemeenteraad door hierover te stemmen. Samen met de burgemeester is de kinderburgemeester voorzitter van de vergaderingen van de kindergemeenteraad. Hij/zij vertelt ook aan de ‘normale’ gemeenteraad welke belangrijke onderwerpen er zijn besproken in de kindergemeenteraad. Daarnaast gaat de kinderburgemeester op pad met de burgemeester en/of wethouders bij belangrijke gebeurtenissen, zoals de intocht van Sinterklaas en de herdenkingen op 4 en 5 mei. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden als je in Oude IJsselstreek woont en in groep 7 zit. Het handigste is als je dit via jouw juf of meester doet. Alle scholen hebben hier al informatie over gekregen. Als je buiten de gemeente op school zit, maar wel hier woont, kun je je aanmelden via m.kleinheerenbrink@oude-ijsselstreek.nl. Vermeld je dan wel duidelijk wie je bent, hoe oud je bent en waar je op school zit?