Werkzaamheden aan diverse wegen in de gemeente

De gemeente heeft de firma Versluys en Zoon BV uit Bodegraven opdracht gegeven om op diverse wegen in de gemeente een slijtlaag aan te brengen.

Wat gebeurt er?

Op de Munsterweg in Gendringen, de Holserweg en Bluemerstraat in Etten, de Marmelhorstweg in Voorst, de Kuenenweg, Vossenbult, Vlakkeeweg-Spiekersweg, Koolweg en Bosboombroekerweg in Heelweg en de Lankerdijk in Westendorp wordt een slijtlaag aangebracht. De werkzaamheden bestaan uit: Schoonmaken van het wegdek, aanbrengen van een kleeflaag en afstrooien met split (gebroken steentjes).

Hinder

Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer. De eerste dagen na het aanbrengen van de slijtlaag ligt er een laag losse steentjes op de rijbaan, die enkele dagen later weer wordt verwijderd. In de tussentijd bestaat er een verhoogde kans op slipgevaar en opspattende steentjes. Met borden wordt hiervoor gewaarschuwd.

Let op! Na het reinigen van het wegdek en voor het aanbrengen van de slijtlaag, wordt de rijbaan voorzien van een kleeflaag. Betreed de rijbaan dan niet in verband met mogelijke schade aan schoeisel, kleding en/of vervoermiddel.

Planning

In week 26 (22 t/m 26 juni) worden, verspreid over de gemeente, de slijtlagen aangebracht.

In week 27 (29 juni t/m 3 juli) wordt op de wegen nageveegd. De overtollige split wordt dan verwijderd. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden (bij nat of erg warm weer kunnen de werkzaamheden niet doorgaan).

Vragen

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente via het algemene nummer (0315) 292 292 en vragen naar Alex Bröring.