22 juli 2019

Werkzaamheden aan diverse wegen

 

Introductie

De gemeente Oude IJsselstreek heeft de firma Middendorp uit Emsbüren opdracht gegeven om op diverse wegen in de gemeente een slijtlaag aan te brengen.

Wat gebeurt er?

Op de Heisterweg, fietspad langs het Hofshuus, Gunjansdijk (fietspad), Giezenveld, Oude Dinxperloseweg, Noordelijke Slingepad, Oostelijke Noorderbroekweg, Boesvelderdijk, Smoddedijk wordt een slijtlaag aangebracht. De werkzaamheden bestaan uit:

  • Schoonmaken van het wegdek;
  • Aanbrengen van een kleeflaag;
  • Afstrooien met split (gebroken steentjes).

Op de Enbergseweg, Marmelhorstweg en een deel van de Oude Dinxperloseweg worden op delen van de weg herstelwerkzaamheden aan de slijtlagen uitgevoerd. Deze werkzaamheden bestaan uit:

  • Op grote delen van de rijbaan verwijderen van de slijtlaag door middel van frezen;
  • Schoonmaken van het wegdek;
  • Aanbrengen van een kleeflaag;
  • Afstrooien met split.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Aanwonenden zullen hier enige hinder van ondervinden. De eerste dagen na het aanbrengen van de slijtlaag zal er een laag losse steentjes op de rijbaan liggen. Deze worden enkele dagen na het aanbrengen van de slijtlaag verwijderd. In de tussentijd bestaat er een verhoogde kans op slipgevaar en opspattende steentjes. Met borden wordt hier voor gewaarschuwd.
Let op! Na het reinigen van het wegdek en voor het aanbrengen van de slijtlaag, wordt de rijbaan voorzien van een kleeflaag. Betreed de rijbaan dan niet in verband met mogelijke schade aan schoeisel, kleding en/of vervoermiddel.

Planning

In week 30 worden op delen van de Engbergseweg en Marmelhorstweg freeswerkzaamheden uitgevoerd. In week 32 worden, verspreid over de gemeente de slijtlagen aangebracht. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden (bij nat of erg warm weer kunnen de werkzaamheden niet doorgaan).

Vragen

Voor vragen of opmerkingen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente via het algemene nummer (0315) 292 292 en vragen naar Alex Bröring.