Wereld Alzheimer Dag op 21 september

Meedoen en genieten

Meedoen en genieten is een van de hartenkreten van mensen met dementie. Het is belangrijk om mee te doen en het kan! In Oude IJsselstreek zijn er tal van activiteiten op verschillende plekken waar mensen met dementie aan mee kunnen doen. Bijvoorbeeld bewegen, creatief bezig zijn en ontmoeten. Met anderen samen of individueel. Wilt u daar meer over weten? Kom naar de inloop! U bent van harte welkom.

Naast de reguliere activiteiten zijn er dit jaar  in de week van Wereld Alzheimer Dag een aantal bijzondere activiteiten:

Theatervoorstelling ‘Samen op pad’

Een voorstelling met een mix van theater, kleine wetenswaardigheden en muziek. De acteurs en muzikant nemen ons mee in barrières, maar vooral in de kansen die er liggen als je brein ouder wordt of je soms in de steek laat. Daarbij putten zij ook uit eigen ervaring.

 • Dinsdag 20 september om 15.00 uur of om 19.30 uur in Amphion in Doetinchem
 • Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van Amphion, onder samenleving/eventkalender.
 • Georganiseerd door Alzheimer Trefpunt Doetinchem.

Veur altied in de regio

Ontmoeten, (voetbal)herinneringen ophalen en samen een gezellige tijd beleven, dát is Veur altied.  

 • Dinsdag 20 september van 14.30 tot 16.30 uur in de Oevelgunne, Kerkplein 3 in Gendringen.
 • Toegang is gratis. Aanmelden niet nodig.
 • Georganiseerd door Graafschap verbindt.

Zorgen over vergeetachtigheid? - Speciale inloop

Veel mensen merken dat ze vaker iets vergeten als ze ouder worden. Of dat ze minder lang hun aandacht bij iets kunnen houden. Dat is normaal. Als iemand vaak dingen vergeet, kan er van alles aan de hand zijn. Het kan betekenen dat iemand last heeft van dementie, maar dat hoeft niet.

Maakt u zich zorgen over vergeetachtigheid? Heeft u vragen over dementie? U kunt de komende week terecht bij de speciale inloop. U kunt aanschuiven aan de ‘praottafel’ met deskundigen. Een kop koffie/thee staat klaar. Ook is er informatie beschikbaar.

 • Maandag 19 september van 15.30 tot 17.00 uur in Bibliotheek Varsseveld
 • Woensdag 21 september van 17.00 tot 18.30 uur in Bibliotheek Ulft
 • Donderdag 22 september van 17.00 tot 18.30 uur in Bibliotheek Terborg.

Documentaire reeks ‘Leven met dementie’

In een aantal filmpjes vertellen inwoners en medewerkers over wat zij tegen komen, bijvoorbeeld wanneer je je zorgen maakt over vergeetachtigheid (aflevering 1 niet-pluis gevoel) of het thuis wonen met dementie (aflevering 2 en 3).

 • Te zien op Regio 8 van zondag 18 september tot en met vrijdag 23 september 
 • Of kijk op: Leven met dementie

De bovenstaande activiteiten zijn mogelijk door samenwerking tussen medewerkers van Alzheimer Oost Gelderland, Azora, Bibliotheek Achterhoekse Poort, Buurtzorg, Helpgewoon Buurtsport, Huisartsenpraktijken, Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek, Sensire, Sociaal Werk Oude IJsselstreek en de gemeente.