Was jij op zaterdagavond 3 juli in de Radstake? Laat je testen op corona!

Drie bezoekers die zaterdagavond aanwezig waren in de Radstake, zijn positief getest op corona. Ondanks de goede voorzorgsmaatregelen en zorgvuldige controle bij de toegang kent de avond hiermee een vervelende afloop.

De GGD Noord en Oost Gelderland doet nu bron- en contactonderzoek. Burgemeester Otwin van Dijk roept iedereen die zaterdagavond in de Radstake is geweest op zich te laten testen. “Alleen dan kan de GGD de besmetting goed in kaart brengen en waar mogelijk de besmetting indammen.”

Burgemeester Van Dijk heeft intensief contact, van te voren en nu, met de eigenaar van de Radstake. “Waar we zondag nog terug keken op een fantastische avond, krijgt deze nu een heel nare afdronk. Terwijl er zorgvuldig binnen de mogelijkheden van de maatregelen en met de coronatoegangstesten is gewerkt. Dit incident en de voorbeelden in Enschede en Groenlo laten zien, dat onderzoek naar de oorzaak van de besmettingen op korte termijn van belang is. En ook naar lekkage bij de toegangstesten en de werking van de Coronacheckapp. De app houdt geen rekening met de inwerktijd van het Janssen-vaccin. Kort na je vaccinatie geeft de app al een groen vinkje. Het creëert daarmee een schijnveiligheid en dat baart me grote zorgen. We zetten hier de gezondheid van onze inwoners op het spel. Gelukkig heeft het kabinet vanmiddag laten weten de app de komende week aan te passen. En dat mensen die volledig gevaccineerd zijn, toch twee weken moeten wachten voordat ze een geldige QR code krijgen voor toegang tot evenementen waar geen 1,5 meter afstand wordt gehouden. Ik roep iedereen op om zich te laten testen als je naar een feest wilt en je minder dan twee weken geleden bent gevaccineerd. Voor je eigen veiligheid en die van de mensen om je heen.”

Was jij op 3 juli in de Radstake? Wat moet je dan doen?

  • Laat je vanaf 5 dagen na het feest testen (vanaf donderdag 8 juli).
  • Maak een afspraak voor een PCR-test bij de GGD via 0800-2035 en vermeld bij het maken van je afspraak het dossiernummer: 136904.
  • Heb je geen klachten? Maak dan een afspraak voor een test vanaf 8 juli. Je hoeft tijdens het wachten op de testafspraak en de uitslag niet in quarantaine te gaan.
  • Heb je klachten? Dan ga je in quarantaine en maak je direct een afspraak voor een test bij de GGD.
  • Heb je in de afgelopen 8 weken corona gehad? Dan hoeft je je niet te laten testen.
  • De leefregels die je moet volgen om te voorkomen dat je anderen besmet vind je op: https://lci.rivm.nl/informatie-contacten-patient