Waarom moet ik nu langer wachten voor het maken van een afspraak?

Vanwege de huidige coronamaatregelen werken wij nu alleen op afspraak. Als u naar het gemeentehuis wilt komen om iets aan te vragen, bijvoorbeeld een paspoort, rijbewijs of een vergunning, dan moet u eerst een afspraak maken. Dit kan online of telefonisch via (0315) 292 292. Omdat we door de coronamaatregelen minder mensen tegelijkertijd kunnen ontvangen, is de wachttijd om een afspraak te maken op dit moment helaas wat langer dan u van ons gewend bent. Medewerkers van het TIC (Telefonisch Informatie Centrum) leggen het uit.

Rinet

“Het is jammer als u zonder afspraak naar het gemeentehuis komt, omdat we u dan niet direct kunnen helpen en u terug moet komen. Dat is zonde van uw tijd. De wachttijd tussen het aanvragen en het ophalen van een paspoort/ID-kaart of rijbewijs is ongeveer een week. Voor het maken van een afspraak kan het zijn dat u soms twee weken moet wachten. We begrijpen dat dit vervelend voor u is. Deze tijd vraagt veel van ons allemaal en we snappen best dat het lontje dan wel eens wat korter wordt. Soms worden mensen boos of schelden ze zelfs op ons aan de telefoon. Dan kunnen wij niet verder helpen. Gelukkig zijn de meeste van u begripvol en kunnen wij ons werk goed voor u blijven doen.”

Barbara

“We verzoeken u ook vriendelijk om pas een afspraak te maken als dat ook echt nodig is. Stel dat uw ID-kaart/rijbewijs over een tijdje verloopt, maak dan pas een paar weken voor het verstrijken van de geldigheidsdatum een afspraak en niet eerder. Dan houden we ruimte voor aanvragen die wel meer spoed hebben. Moet u nog gekeurd worden voor uw rijbewijs? Plan dan ruim vier maanden van tevoren een afspraak voor het aanvragen van een gezondheids(medische) verklaring. Deze kunt u bij de gemeente, maar ook bij het CBR aanvragen. Let op: ook voor het aanvragen van een gezondheidsverklaring moet u een afspraak maken.”

Nancy

“Komt u alleen een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of gehandicaptenparkeerkaart ophalen? Dan kunt u wel zonder afspraak bij ons terecht tijdens de openingstijden (maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur). Wist u trouwens dat u veel producten ook online kunt regelen via onze website? Bijvoorbeeld een verhuizing doorgeven of een uittreksel aanvragen.”

Ilonka

“U blijft dus welkom in het gemeentehuis in Gendringen, maar we nemen wel maatregelen om onnodig risico op verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarvoor vragen we uw medewerking. Kom alleen voor zaken die niet kunnen wachten en die niet digitaal kunnen worden afgehandeld. Wilt u iets aanvragen, maak dan eerst een afspraak. Uiteraard geldt: hebt u of één van uw gezinsleden of huisgenoten klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Kom dan niet naar het gemeentehuis en blijf thuis. Komt u wel naar het gemeentehuis, dan vragen we u vriendelijk een mondkapje te dragen.”