Vragen over corona-maatregelen

Stap voor stap worden de coronamaatregelen door het kabinet versoepeld. Er komt steeds wat meer ruimte, maar het roept ook vragen op: wat mag nou wel en wat niet? Ook bij de gemeente komen verschillende vragen binnen, zoals bijvoorbeeld:

Hoeveel mensen mag ik thuis ontvangen?

Voor samenkomsten in woningen geldt geen maximum aantal personen maar wel het dringende advies er altijd voor te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen bewaren.

Hoeveel mensen mag ik vervoeren in mijn auto?

De afspraak is dat we áltijd 1,5 meter afstand houden als we niet tot 1 huishouden horen. U mag daarom met maximaal 2 mensen in de auto zitten, als u niet tot hetzelfde huishouden behoort. U mag wel kinderen onder de 12 in uw auto vervoeren, ook al behoren zij niet tot uw huishouden.

Kan ik me laten testen?

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft twee testlocaties. In Vaassen en Zelhem.  Met de auto rijdt u door de drive-in en wordt u zonder uit te hoeven stappen getest. U moet hiervoor een afspraak maken bij de GGD via (0800) 1202. De test is gratis.

Meer informatie rondom het coronavirus

Heeft u ook vragen over de maatregelen rondom het coronavirus? Kijk dan voor antwoorden en actueel nieuws op de website www.rijksoverheid.nl/coronavirus of de website www.rivm.nl. Daar is veel informatie te vinden. De gemeente volgt in haar maatregelen de richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM.

Live chat met de burgemeester op Facebook

Een aantal weken geleden beantwoordde burgemeester Otwin van Dijk ‘corona-vragen’ tijdens een live-chat op Facebook. Vanwege de positieve reacties gaan we deze live-chat nog eens doen. Dit keer op woensdag 1 juli van 19.00 tot 19.30. Het onderwerp is: versoepeling van de corona-maatregelen. Deze is te volgen via de Facebookpagina van de gemeente, de livestream start om 19.00 uur vanzelf op. U kunt uw vraag ook alvast insturen door te mailen naar: communicatie@oude-ijsselstreek.nl