Informatie over het coronavirus.

Voorleesboekje van de burgemeester

Vorige week vrijdag ging burgemeester Otwin van Dijk op bezoek bij Romee Wisselink in Varsseveld. Romee, geboren op 29 februari om 00.13 uur is het eerste schrikkelkindje van Nederland in 2020. Ze is het dochtertje van Koen en Lisanne en het zusje van Lotte. Zij kreeg als eerste het voorleesboekje ‘Wat fijn dat jij er bent’ waarin de burgemeester kinderen meeneemt op reis door Oude IJsselstreek. Deze en volgende week ontvangen alle kinderen van nul tot vier jaar in onze gemeente dit boekje in de bus.

In het boekje vertelt de burgemeester aan de hand van korte verhaaltjes en kleurrijke tekeningen - gemaakt door illustratrice Heidi Kraan - wat er allemaal te zien is in onze gemeente. Welke dieren hij heeft, waarom lezen zo leuk is en wat je allemaal kunt doen op de peuterschool?

Otwin van Dijk: “Kinderen krijgen dit cadeautje omdat de afgelopen periode ook voor hen een rare periode is geweest. Ineens zagen hun dagen er heel anders uit. Ze moesten zoveel mogelijk thuis blijven en zagen hun vriendjes en vriendinnetjes veel minder. En misschien werkten hun ouders wel ineens vanuit huis. Omdat ik het knap vindt dat de kinderen en ook hun ouders de afgelopen weken zoveel mogelijk thuis zijn gebleven, krijgen ze dit voorleesboekje cadeau.”

Waarom voorlezen?

Het boekje dat onder meer bedoeld is om de taal- en sociale ontwikkeling van een kind te stimuleren en het (voor)lezen te bevorderen, werd enthousiast in ontvangst genomen. Lisanne: “Wij vinden het belangrijk om onze kinderen voor te lezen. Ze vinden het ontzettend leuk om samen met papa of mama plaatsjes te kijken en meegenomen te worden in een verhaal. Ze leren nieuwe woordjes en het prikkelt hun fantasie. Voor ons als ouders is het ook erg leuk om hun emoties te zien tijdens het lezen.”

Bekijk het voorleesboekje online