Verkeersquiz in Oude IJsselstreek: Hoe zit het met jouw kennis?

Als inwoner van de gemeente Oude IJsselstreek ben je elke dag verkeersdeelnemer. Je rijdt de vertrouwde route naar het werk of brengt de kinderen op de fiets naar school. Je kent de lokale verkeerssituaties en weet waar je extra op moet letten. 
 

Toch krijgt Veilig Verkeer Nederland meldingen van inwoners uit de gemeente Oude IJsselstreek over onveilige situaties. Bijna altijd hebben deze meldingen te maken met te snel rijden. Soms lijken we de regels niet (meer) helemaal te kennen. Dan denken we het wel te weten, maar klopt het ook? In opdracht van het ROV Oost-Nederland is nu deze quiz voor de gemeente Oude IJsselstreek gemaakt.  

Theo Rutgers van de lokale VVN afdeling: “We zorgen jaarlijks voor cursussen en voorlichting op het gebied van verkeersveiligheid. Het is een aanrader om je kennis over verkeer in je eigen woonomgeving af en toe op te frissen”.

Op foto: Wethouder Ria Ankersmit en Theo Rutgers van Veilig Verkeer Nederland voor een kerk
Wethouder Ria Ankersmit en Theo Rutgers van Veilig Verkeer Nederland

Wethouder Ria Ankersmit: “Mijn dochter heeft recentelijk haar rijbewijs gehaald en daarvoor haar theorie examen. Het was leuk om mee te kijken; om mijn eigen kennis weer eens te testen. En dan besef je dat regels veranderen en dat soms ook kennis slijt. Ik ben inmiddels weer op de hoogte, maar hoe zit dat bij jou?”  

Want hoe hard mag je rijden op de Industrieweg in Terborg? 
Test je kennis met de verkeersquiz!  

Ga naar de website: www.verkeersquiz-oudeijsselstreek.vvn.nl