Vergoeding Kindpakket uitgebreid

Bijstandsgezinnen krijgen ruimere vergoeding voor zwemles en computer

Ieder kind in onze gemeente moet mee kunnen doen met allerlei activiteiten. Als dat financieel lastig is, kunnen gezinnen met een minimum inkomen in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit het Kindpakket. Dit pakket bestaat uit een vergoeding voor zwemlessen, computerregeling, toelage schoolgaande kinderen, bijles, huiswerkbegeleiding en de Meedoenregeling. De gemeente heeft besloten om het Kindpakket op bepaalde onderdelen uit te breiden.

De verruiming van het Kindpakket houdt in dat:

  • De leeftijd voor een vergoeding voor zwemlessen wordt verlaagd van 7 naar 5 jaar.
  • Er is een tegemoetkoming mogelijk voor reiskosten van en naar de zwemlessen vanaf een afstand van 5 km enkele reis naar het zwembad in Varsseveld.
    De bijdrage voor een computer/laptop/tablet voor kinderen op het voortgezet onderwijs wordt ingaande 1 augustus 2019 verhoogd naar € 400,00.

Het Kindpakket is bedoeld om ouders te stimuleren om hun kinderen mee te laten doen in de samenleving en te ondersteunen tijdens hun schoolloopbaan. Inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek, die een inkomen hebben op of net boven het bijstandsniveau én die schoolgaande kinderen hebben tot 18 jaar, komen mogelijk in aanmerking voor het Kindpakket. Zij moeten wel aan een aantal voorwaarden  voldoen. Deze kunt u nalezen op de website van de gemeente. Natuurlijk kunt u voor vragen bij het Zorgloket van de gemeente terecht.

Meer informatie over het kindpakket