2 juli 2019

Veilig thuis wonen met slimme sensoren in Oude IJsselstreek

 

Hoe werkt het?

De woningen van de deelnemende senioren zijn uitgerust met sensoren die een noodsituatie registreren. Bij een alarm wordt de sociale omgeving geïnformeerd. Rookmelders signaleren bijvoorbeeld een beginnende brand, raam- en deurcontacten detecteren een dwaling of een inbraak en bewegingssensoren registreren een bepaalde tijd geen beweging in de woning. Dat kan wijzen op een val. Geeft zo’n sensor alarm dan wordt bijvoorbeeld een buurman of familielid die in de buurt woont gewaarschuwd. Deze kunnen op die manier zo snel mogelijk hulp bieden.

Deelname één jaar gratis

Met de steun van vele partijen kunnen we 125 adressen deelname voor één jaar gratis aanbieden. Na afloop van deze periode kiest de deelnemer of hij/zij gebruik wilt blijven maken van deze service. Dit kan vanaf € 7,50 per maand. De enige voorwaarde voor deelname is een actieve internetaansluiting.

Hoe weet u of u in aanmerking komt?

De gemeente heeft een aantal adressen geselecteerd die de folder Leefsamen Oude IJsselstreek ontvangen hebben. Zij kunnen zich aanmelden voor deelname. De gemeente selecteert de adressen op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. Aanmelden kan tot uiterlijk 16 juli. Heeft u geen folder ontvangen maar wilt u wel deelnemen dan kunt u direct aanmelden via www.leefsamen.nl/oude-ijsselstreek of bel naar (040) 780 06 41.