Veilig Burendag vieren

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Maar wel  iets anders dan anders: we houden voldoende afstand en we vieren het op een veilige manier, voor de deur!

Op 18 augustus 2020 zijn de coronamaatregelen aangescherpt. Gebleken is dat veel besmettingen plaatsvinden tijdens familiebijeenkomsten en buurtborrels. Daarom heeft de gemeente besloten aanvragen voor (privé)feestjes in de openbare ruimte, zoals een verjaardag of buurtbarbecue, voorlopig af te wijzen. 

Wat betekent dit voor Burendag?

Als u activiteiten wilt organiseren op burendag, controleer dan of de geplande activiteit nog aansluit bij de huidige maatregelen. En als dat niet zo is, zoek dan een andere manier om het te vieren. Op www.burendag.nl vindt u voorbeelden van activiteiten die u kunt organiseren binnen de richtlijnen, bijvoorbeeld een buurtbingo op afstand. Weet ook dat de initiatiefnemers van Burendag een online pubquiz organiseren waar alle buurten veilig aan mee kunnen doen!