19 maart 2019

Veel zwerfvuil opgeruimd tijdens Opschoondag

 

Het weer, een miezerig regentje, belette de vrijwilligers niet een recordaantal afvalzakken vol te rapen. De vrijwilligers waren leden van zo’n 20 wijk- en buurtverenigingen, scouts, sportverenigingen, andere verenigingen en inwonersinitiatieven, gemeenteraadsleden en wethouders, de leden van wildbeheereenheden Wisch en Gendringen-Bergh, die op zaterdag ook de inwendige mens op de werf verzorgden en leerlingen van St. Martinus, de Knienenbult, Pius X en De Oersprong. Ze kregen op de werf om half negen van de gemeente prikkers, grijpers, handschoenen en hesjes mee en vooral veel rode vuilniszakken om het zwerfafval in te doen.

Rond half een kwamen de vrijwilligers terug op de werf. Elk van de opgehaalde zakken was goed voor een donatie door de gemeente van ongeveer 4 euro voor een leefbaarheidsproject in de eigen buurt of voor een bestemming naar keuze.

De cheques werden na een gezamenlijke lunch in de hal op de gemeentewerf uitgereikt door wethouder Janine Kock die ‘s ochtends het startschot voor de opschoonactie had gelost en samen met vrijwilligers van volleybalverenging Vollverijs het zwerfafval langs de Slingerparrallel en de IJsselweg had opgeruimd: wegen waarvan de bermen wederom veel frisdrankblikjes en snack-afval bevatten.