4 maart 2019

Uitnodiging werkatelier Vrijwilligerswerk in Oude IJsselstreek

 

Introductie

Op maandag 1 april 2019 organiseert de gemeente Oude IJsselstreek om 19:00 in het gemeentehuis in Gendringen een werkatelier voor organisaties die werken met vrijwilligers (verenigingen en stichtingen) uit de gemeente. Tijdens dit werkatelier worden de resultaten van het onderzoek naar de vitaliteit en ondersteuningsbehoefte van vrijwilligersorganisaties in de gemeente bekend gemaakt en gaan we graag met u in gesprek over de resultaten en verbeterpunten.

Onderzoek

Wij hechten grote waarde aan de vrijwillige inzet in onze gemeente en vinden het belangrijk dat vrijwilligers en verenigingen en stichtingen die werken met vrijwilligers goed worden ondersteund en gefaciliteerd. Eind 2018 hebben wij een onderzoek laten uitvoeren naar de kracht en vitaliteit van vrijwilligersorganisaties in de gemeente. Hebben ze voldoende vrijwilligers? Wat gaat goed, wat kan beter en wat hebben ze hier voor nodig? De digitale enquête is door 75 organisaties ingevuld en de eerste resultaten zijn bekend.

Inzichten delen

Deze resultaten willen wij graag met u delen. Daarom organiseren wij op maandag 1 april van 19:00 tot 21:30 een bijeenkomst in het gemeentehuis (Staringstraat 25) in Gendringen. De inloop is vanaf 18:45 uur. We noemen deze bijeenkomst een werkatelier, omdat we na een korte presentatie van de uitkomsten van het onderzoek graag samen met u de verdieping op willen zoeken over de verbeterpunten die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

Aanmelden

Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Dan vragen wij u uiterlijk woensdag 27 maart een e-mail te sturen naar info@oude-ijsselstreek.nl en daarin aan te geven met hoeveel personen en namens welke vrijwilligersorganisatie u aanwezig zult zijn. Wij zien u dan graag op maandag 1 april!