Twee diamanten paren op één dag

Woensdag 6 september 2023 ging locoburgemeester Marco Bennink op bezoek bij Peter en Albertien Peters-Slotboom in Ulft om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Ruim een uur later toog locoburgemeester Ria Ankersmit naar Varsseveld om Han en Willemien Bussink-Rougoor te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Peter en Albertien Peters

Peter Peters en Albertien Peters-Slotboom leerden elkaar kennen bij Thomassen, een motorenfabriek in De Steeg. Peter groeide op in Rheden. Albertien werd geboren in Keyenborg en verhuisde later naar ‘t Wolfersveen.

Peter was dienstplichtig en ging op De Karel Doorman en De Groninger naar onder andere Suriname en Nieuw Guinea. Hij is toen ongeveer tien maanden van huis geweest. In die tijd waren Peters grootouders vijftig jaar getrouwd en stonden zij met een foto en stukje tekst, waarin genoemd werd dat hun kleinzoon in Nieuw Guinea zat, in de krant.

Toen Peter terug was is hij getrouwd met Albertien en gingen zij in de aanbouw naast de ouders van Albertien in ‘t Wolfersveen wonen. Daar werd zoon Luc geboren. Na een aantal jaren verhuisden ze naar Zelhem, waar zij een fijne tijd met veel feestjes in de buurt hadden. Zoon Jeroen werd daar geboren. Peter was in die tijd binnenvaartschipper en doordeweeks in Duitsland. Albertien was daardoor vaak alleen met de jongens.

Nadat ze 28 jaar met veel plezier in een chalet op een vakantiepark in Lochem hebben gewoond, wonen ze nu sinds november 2022 in Ulft en ook dat bevalt hen goed!
In de weekenden pasten ze vaak op hun kleinzoon en vijf kleindochters.

Han en Willemien Bussink

Han en Willemien werkten allebei bij de firma Kranen, waar ze elkaar dus leerden kennen. De vonk sloeg echter pas twee jaar later over tijdens de Middenstandsbeurs in Varsseveld. Vier jaar later zijn ze getrouwd.

Han groeide op als zesde kind in een gezin van tien. “Het was altijd een gezellige boel”, zegt hij hier zelf over. Willemien was het vierde kind in een Heelwegs gezin van vijf.

Han is op 14-jarige leeftijd begonnen bij Kranen in Varsseveld. Eerst als fietsenmaker in de werkplaats. Later als loodgieter, meestal ging hij naar de klanten toe. Hij deed dit werk tot zijn 59ste. Daarna deed hij nog vele jaren klusjes voor familie en bekenden. Iedereen wist hem daarvoor te vinden. Op latere leeftijd was hij nog postbode bij Sandd.

Willemien ging na de huishoudschool werken bij Kranen in de huishouding. Na twee jaar ging ze werken bij supermarkt Hesselink. Toen de kinderen kwamen, bleef ze thuis. Later ging ze werken bij Helmink in de slagerij. Dit deed ze tot haar 60ste.

In hun vrije tijd hebben ze samen veel gefietst. Han doet dat nu nog graag, net als kaarten en voetbal kijken. Willemien leest en puzzelt veel en doet graag een spel, ook op de laptop.

Het echtpaar Bussink heeft vier kinderen en acht kleinkinderen.