22 juli 2019

Toegankelijke locaties zichtbaar in ‘Ongehinderd app’

 

Introductie

Gemeente Oude IJsselstreek zet zich in voor meer toegankelijkheid. Daarom is half juli 2019 de app ‘Ongehinderd’ feestelijk gelanceerd. In de Ongehinderd app staan locaties die toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn, slechtziend of slechthorend of op een ander manier moeite hebben met deelnemen aan dagelijkse dingen.

In de app en op de website van ‘Ongehinderd’ staan verschillende winkels en horecagelegenheden in de gemeente die getest zijn op toegankelijkheid. Denk daarbij aan een toegankelijk toilet, het toestaan van begeleidingshonden, drempelhoogte, hoogte van de balie maar ook aan de mogelijkheid om (eventuele) achtergrondmuziek zachter te laten zetten.

De app is gemaakt voor en door mensen met een beperking. Je hoeft geen expert te zijn, iedereen kan locaties beoordelen en zo zorgen voor een goed beeld van toegankelijke plekken in de gemeente. Ook kunnen ondernemers informatie over hun eigen winkel- of horecagelegenheid in de app zetten. Daarnaast heeft Ongehinderd een keuringsteam om locaties op toegankelijkheid te toetsen.

De locaties zijn te vinden op www.ongehinderd.nl en in de (gratis) Ongehinderd app in de App Store of Play Store.