29 augustus 2018

Themabijeenkomst Bekend maakt bemind

 

Introductie

Op 4 september 2018 organiseert de gemeente samen met VluchtelingenWerk Oost Nederland een bijeenkomst in het Borchuus in Varsseveld over vluchtelingen in Nederland.

Als het op vluchtelingen aankomt, heeft iedereen een mening. Niet altijd gebaseerd op feiten. In Nederland wordt er veel  gepraat over vluchtelingen. Toch praten we maar heel zelden ook daadwerkelijk met ze. Waardoor we amper weten wat hen er uiteindelijk toedreef om te vluchten. Of welke dromen en ambities ze hebben. Met elkaar in gesprek zijn is belangrijk. Want juist in die persoonlijke ontmoeting leer je elkaar kennen. Creëer je begrip en kunnen vluchtelingen hun persoonlijke verhaal vertellen.

Binnen het project Bekend maakt bemind worden kleinschalige bijeenkomsten georganiseerd. Hier leren bezoekers wat het verschil is tussen een vluchteling, asielzoeker en statushouder. Ook horen ze hoe het is om huis en haard achter te moeten laten en te vluchten naar een totaal onbekend land.  Vluchtelingen vertellen hun persoonlijke verhaal en gaan in op de vraag: ‘Hoe pak je je leven daarna weer op?’

Programma

Op dinsdagavond 4 september is er een bijeenkomst in het Borchuus in Varsseveld. Het programma ziet er als volgt uit:
- vanaf 19.10 uur ontvangst met koffie
- 19.30 uur voorstelling: Zand tussen de tenen
- 20.00 uur persoonlijke verhaal van Anisa en gesprek met haar
- 20.30 uur gelegenheid tot napraten

Aanmelden

Vindt u het interessant hier bij te zijn, meldt u zich dan aan. Gezien het karakter van de bijeenkomst is er plek voor maximaal 35 personen. Bij een te grote groep is de interactie tussen vluchteling en publiek namelijk niet goed mogelijk. We vragen u zich op tijd aan te melden door een mail te sturen naar: avandenhazel@vwon.nl (Vermeld in het bericht met hoeveel mensen u komt.)