18 februari 2019

Terugblik op een succesvolle SamenLoop voor Hoop

 

Introductie

Twee weken geleden werd nog even stil gestaan bij de resultaten van de SamenLoop voor Hoop Oude IJsselstreek die gehouden werd op 22 en 23 september 2018.

Burgemeester Otwin van Dijk complimenteerde alle vrijwilligers en deelnemers. “Jullie horen voor mij bij de helden van 2018. Een diepe buiging voor alle vrijwilligers, bestuur, teamcaptains en niet in de laatste plaats de vele lopers, sponsors en actievoerders voor dit goede doel. Wat een geweldig resultaat hebben jullie bereikt!”

Onthulling eindbedrag

Timo Berendsen uit Ulft mocht het uiteindelijk opgehaalde bedrag voor het onderzoeksprogramma vanuit het KWF bekend maken. Timo liep zelf mee tijdens de Samenloop met een groep leeftijdsgenoten en organiseerde diverse inzamelingsacties. Direct na afloop van de Samenloop stond de teller al op ruim € 64.000. Timo kon nu het mooie eindbedrag van € 70.392,37 onthullen! Een bedrag dat uniek mag worden genoemd voor een eerste samenloop. Bij de start van de organisatie werden de verwachtingen voorzichtig geraamd. “Met een resultaat € 40.000,- zouden we al dik tevreden zijn geweest”, aldus voorzitter Harrie Peters.

Overdracht aan Doesburg

Oude-IJsselstreek kreeg het estafettestokje van de Samenloop Doetinchem 2017. Aan het eind van de bijeenkomst werd het stokje doorgegeven aan de gemeente Doesburg. De burgemeester droeg het estafettestokje over aan de kersverse voorzitter Maureen. Doesburg hoopt eind juni 2020 dit evenement te kunnen houden. Doetinchem is dan weer in 2021 aan de beurt en Oude-IJsselstreek in 2022. De eerstvolgende samenloop in de Achterhoek vindt plaats op 6 en 7 juli 2019 in Winterswijk.