Informatie over het coronavirus.

Taxus Taxi weer actief vanaf 1 juni

Ook dit jaar is Stichting Taxus Taxi weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Vorig jaar heeft de stichting een totale hoeveelheid van 346.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. Elk jaar zijn er weer duizenden taxusdonateurs die hun takje bijdragen. Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om 24/7 alvast online een afspraak te maken.

Ophaalservice

Taxus Taxi haalt bij inwoners, hoveniers en bedrijven op elke locatie in onze gemeente gratis snoeisel op. U moet hiervoor wel eerst een afspraak maken via www.taxustaxi.nl/afspraak.nl. Op de afgesproken dag kunt u het snoeisel aanbieden in de gratis Taxus Taxi tas. Deze gratis tassen en zeilen om het snoeisel op te vangen zijn verkrijgbaar op de gemeentewerf en bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Minimale hoeveelheid

Om de taxusinzameling ook dit jaar weer soepel te laten verlopen, vraagt de stichting aandacht voor een aantal zaken. Zo komt Taxus Taxi het snoeisel kosteloos voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Ook kleinere hoeveelheden zijn van harte welkom. Echter kunt u hiermee terecht bij de verschillende inzamelpunten, die u kunt vinden via taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

Taxus Taxi benadrukt dat de kwaliteit van het snoeisel erg belangrijk is. Zo is de stof taxol vooral aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Zij kunnen hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij om een kuil, ter grote van een voetbal, te maken in de gevulde tas. En het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon te houden. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s vindt u op taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

taxustaxi.nl