27 mei 2019

Taxus Taxi gaat weer van start

 

Introductie

Op maandag 10 juni start de stichting Taxus Taxi weer met het verzamelen van het frisse groen van deze haagplant. De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie.

Om de kwaliteit van het taxussnoeisel en de service te waarborgen wil de stichting twee kwaliteitsnormen dit jaar nog eens extra benadrukken.

Voorkom broei

Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van taxussnoeisel. De fermentatie van het verse groen zorgt ervoor dat de bruikbare stof wordt afgebroken. Dit is te voorkomen door in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grote van een voetbal. Verdere uitleg en een instructievideo zijn te vinden op www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden  

Minimale hoeveelheid

De service van de Taxus Taxi is een gratis mogelijkheid om op een zeer toegankelijke manier deel te nemen in de strijd tegen kanker. Het stemt de stichting dan ook trots dat zoveel mensen samen met hen de strijd tegen kanker aangaan. Om het financieel haalbaar te houden moet ze desondanks een minimaal aan te leveren hoeveelheid hanteren.
Snoeisel is aan de stichting aan te bieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas. Heeft u te weinig snoeisel om dit te laten ophalen en wilt u toch deelnemen? Snoeit u dan tegelijk met uw buurtgenoten om zo toch gebruik te kunnen maken van de gratis inzameldienst.

Ophaalservice

Taxus Taxi haalt bij inwoners, hoveniers en bedrijven op elke locatie in onze gemeente gratis snoeisel op. U moet hiervoor wel eerst een afspraak maken via www.taxustaxi.nl/afspraak.nl . Op de afgesproken dag kunt u het snoeisel aanbieden in de gratis Taxus Taxi tas. Deze gratis tassen en zeilen om het snoeisel op te vangen zijn verkrijgbaar op de gemeentewerf en bij de publieksbalie op het gemeentehuis.