Informatie over het coronavirus.

Taart voor Anton Tijdink Techniekopleidingen

Wethouder Marieke Overduin heeft donderdag 7 mei 2020 een taart overhandigd aan Mike Broekhuizen, directeur van Anton Tijdink Techniekopleidingen in Terborg. Voor veel studenten zijn, ondanks de coronacrisis, de eindexamens namelijk begonnen. De taart is een steuntje in de rug voor de studenten en de docenten.

Belang van AT Techniekopleidingen

De bedrijfstakschool, vernoemd naar Anton Tijdink en opgericht door Henk Wanders, is al jaren een begrip in de regio. De school leidt technici op voor de vele innovatieve maakbedrijven in de Achterhoek. Bijzonder is dat de school gesteund wordt door het bedrijfsleven, vandaar bedrijfstakschool. De opleidingen zijn ook specifiek op Achterhoekse bedrijven toegespitst waardoor de studenten een opleiding krijgen die perfect aansluit bij de vraag op de arbeidsmarkt vanuit het bedrijfsleven. Omdat ongeveer 21% van de werkgelegenheid in Oude IJsselstreek gelegen is in de maakindustrie, is de bedrijfstakschool van groot belang voor de economie en werkgelegenheid.

Band tussen AT en de gemeente

De afgelopen jaren heeft AT Techniekopleidingen zich sterk ontwikkeld. Na het afsluiten van een convenant tussen de gemeente en de bedrijfstakschool is een nieuw gebouw naast het bestaande hoofdgebouw gebouwd en een nieuwe parkeerplaats aangelegd. Daarnaast is geïnvesteerd in het onderwijs en nieuwe technieken. De technologie bij de industrie ontwikkelt zich razendsnel en daarom is het belangrijk dat studenten de juiste aansluiting bij de arbeidsmarkt houden. Om de technologische ontwikkelingen bij te kunnen houden, heeft AT Techniekopleidingen vanuit de Regiodeal geld gekregen om onderwijs en techniek verder te ontwikkelen.

Daarnaast is de bedrijfstakschool de laatste jaren ook actief om mensen om-, her- of bij te scholen. Het gaat dan niet alleen om mensen die van beroep wisselen, maar ook om technici van industriële bedrijven die bij AT Techniekopleidingen hun kennis op peil houden.