Stuur ons uw duurzame tip en win een Waka Waka Lamp

Vorige maand hebben we een oproep in het Gemeentenieuws geplaatst voor duurzame tips. Inwoners met een goed duurzaam idee konden de tip opsturen naar de gemeente, zodat deze tips weer verder gedeeld kunnen worden. Met deze tips kunnen inwoners, maar ook de gemeente, aan de slag met energie besparen. Onder de inzenders wordt telkens één inwoner geselecteerd die een Waka Waka-lamp ontvangt. Dit apparaat is een combinatie van een lamp en een powerbank die oplaadt door middel van zonne-energie. Superhandig als u bijvoorbeeld gaat kamperen.

Een tip die we binnenkregen gaat over fluisterboot De Iesselganger. Deze boot vaart recreatieve tochtjes over de Oude IJssel. Ook in Terborg. Maar de boot is helaas te groot om daar onder de brug door te kunnen. Hierdoor moet de brug omhoog. Inwoner Walther Liebrand wees de gemeente erop dat dit proces veel energie kost: niet alleen de energie die nodig is voor het ophalen van de brug, maar ook vooral stilstaande auto’s die voor de brug moeten wachten verbruiken extra brandstof. Het is soms een enorme rij auto’s die een paar minuten stil moet staan voor de brug, erg vervuilend. Zijn tip is om de boot te voorzien van een draaiende kap, zodat hij onder de brug door past en deze niet meer open hoeft. Of en hoe dit allemaal gerealiseerd kan worden is nog de vraag, maar we bekijken nu in ieder geval wat er mogelijk is. Dus Walther, erg bedankt voor deze mooie tip. En uiteraard gefeliciteerd met de Waka Waka-lamp!

Op de eerstvolgende pagina ‘Energieneutraal in de Oude IJsselstreek’ in het Gemeentenieuws reiken we opnieuw een Waka Waka-lamp uit. Misschien wel aan u! We zijn vooral op zoek naar uw tip voor andere inwoners. Heeft u bijvoorbeeld een simpele maar effectieve verduurzamingsmaatregel aan uw huis uitgevoerd? En merkt u daar heel veel voordeel van? Of heeft u misschien een creatieve manier om minder energie te verbruiken? Stuur dan uw tip naar t.jacobs@oude-ijsselstreek.nl en wie weet is de volgende Waka Waka-lamp wel voor u!