23 juli 2018

Stichting Taxus Taxi heeft doelstelling 2018 bijgesteld

 

Introductie

Op 4 juni 2018 is de inzameling van taxussnoeisel weer van start gegaan. De éénjarige twijgjes van deze groene heester, worden gebruikt voor de kankerremmende medicijnen Paclitaxel en Docetaxel. Stichting Taxus Taxi die de inzameling van het snoeisel verzorgt zegt een mooie start van het seizoen te hebben gehad. Tot op heden werd er voldoende snoeisel ingezameld voor de productie van 1.700 chemotherapieën.

Eerder dit jaar stelde Taxus Taxi zich tot doel voldoende snoeisel in te zamelen voor 2.700 therapieën. Door een toename in de vraag naar haar product heeft ze dit bijgesteld naar 3.500 behandelingen. Gezien de huidige stand zijn er nog heel wat taxiritjes nodig om dit mogelijk te maken.

Snoeisel aanbieden

Snoeisel kunt u aan de stichting aanbieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas. Heeft u te weinig snoeisel om dit te laten ophalen en wilt u toch deelnemen? Snoeit u dan tegelijk met uw buren om zo toch gebruik te kunnen maken van de gratis inzameldienst. De inzameling loopt dit jaar zeker nog tot en met eind augustus. Na die tijd is de kans groot dat de hoeveelheid werkzame stof in de plant dusdanig afneemt, dat het niet langer bruikbaar is. Houdt voor de exacte einddatum van de Taxus Taxi Actie 2018 de website of sociale media van de stichting in de gaten.

Ophaalservice

Taxus Taxi haalt bij inwoners, hoveniers en bedrijven op elke locatie in onze gemeente gratis snoeisel op. U moet hiervoor wel eerst een afspraak maken via www.taxustaxi.nl/afspraak.nl  Op de afgesproken dag kunt u het snoeisel aanbieden in de gratis Taxus Taxi tas. Deze gratis tassen en zeilen om het snoeisel op te vangen zijn verkrijgbaar op de gemeentewerf en bij de publieksbalie in het gemeentehuis