Stemmen op de Ruwe Diamanten van de Achterhoek

Sinds 2019 werken elf gemeenten in de Achterhoek samen in het project ‘Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek’ waarin het bijzondere erfgoed uit de wederopbouwperiode in de schijnwerpers staat. We vragen daarom aandacht voor de Ruwe Diamanten! De Ruwe Diamanten van de Achterhoek zijn bijzondere wederopbouwpanden in de Achterhoek, maar net zoals bij ruwe diamanten ziet nog niet iedereen de schoonheid van het erfgoed uit de wederopbouwperiode in. In 2019 is aan sommige ruwe diamanten al aandacht gegeven tijdens Open Monumentendag en nu wordt hier een vervolg aan gegeven door middel van een verkiezing!

De Wederopbouwperiode is een zeer interessante periode uit onze geschiedenis. Het was een tijd van schaarste, maar ook van economische groei, welvaart, optimisme en vernieuwing. Nooit werd er in zo’n korte tijd zoveel gebouwd als in die tijd. De wederopbouwtijd krijgt echter vaak het etiket saai, lelijk, gezapig en braaf opgeplakt wanneer het de architectuur, stedenbouw en monumentale kunst betreft. Maar de wederopbouw bevat zoveel kwaliteit en bijzondere verhalen die de moeite waard zijn om te laten zien en te horen. Om deze kwaliteit beter zichtbaar te maken heeft de projectgroep, samen met de gemeente een aantal panden in de regio geselecteerd die illustratief zijn voor de ontwikkeling van de Achterhoek tijdens de Wederopbouwperiode.

Stem uitbrengen

U kunt stemmen tot en met 27 juli 2020 op uw favoriete ruwe diamant! Hoe? Dat is simpel, ga naar de site https://nieuwetijdachterhoek.nl/ van het project ‘Een Nieuwe Tijd! Wederopbouw in de Achterhoek’ en stem op het gebouw dat u het meeste aanspreekt!