21 januari 2019

Start cursus ‘Zeker Bewegen’ voor ouderen

 

Introductie

Ouder worden gaat vaak niet zonder problemen. Veel ouderen zijn nog sterk van geest maar het lichaam kan soms andere signalen geven.

Het maakt wie je bent. We worden, als we gezond zijn, allemaal ouder. Dat ouder worden is breed in beleving. Wat voor de één lastig is, beleeft de ander als een handicap. Wat leeftijd betreft kunnen we vaststellen dat we ons niet optrekken aan onze leeftijd maar aan onze ‘lifestyle’. Daarom is het kenmerkend dat 80+ weleens vitaler kan zijn dan 65+.

De afgelopen twee jaar is er binnen het project ‘Zeker Bewegen’ met een groot aantal deelnemers gewerkt aan het vergroten van de mobiliteit en het omgaan met angsten en beperkingen. Uit evaluatie blijkt dat deelnemers de cursus erg helpend en leerzaam vinden. Men beoordeelde de cursus gemiddeld met een 8,1. ‘Verbeterde balans’, ‘makkelijker omhoog komen en opstaan’ en ‘minder angst’ wordt in meer dan de helft van de gevallen als positieve ervaring opgegeven. Oftewel, allerlei positieve uitkomsten gericht om langer mee te kunnen doen in de samenleving.

Start nieuwe cursus

Er start een nieuw traject van ‘Zeker Bewegen’. Deze is vrij toegankelijk, groepsgericht en heeft als doel het creëren van bewustwording met betrekking tot het thema. Opmerkingen als ‘dat is niets voor mij’ of ‘als ik wat jonger was, zou ik dit ook gedaan hebben’, zijn vaak gehoorde opmerkingen. Deze cursus is echter zo ingesteld dat u anders leert denken en op zoek gaat naar de dingen die u nog wel kunt. Het doel is om u terug te zetten in uw kracht en hierdoor uw zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten.

Wanneer?

U bent van harte welkom op dinsdag 22 januari 2019 van 13.30 tot 14.30 uur om vrijblijvend een les bij te wonen. De lessen (6x) vinden elke dinsdag plaats op datzelfde tijdstip bij Ketelaar Sport, Debbeshoek 9A in Ulft. De kosten zijn € 5,00 euro per les (incl. kopje koffie/thee na de les). De training wordt verzorgd door Rolf Tijssen in samenwerking met een buurtsportcoach van Oude IJsselstreek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dennis Kock via (06) 1240 8220.