Sportverkiezing 2020

Na het succes van vorig jaar vindt op zaterdag 14 maart 2020 om 19.30 uur op het DRU Industriepark in Ulft de tweede editie plaats van de Sportverkiezing Oude IJsselstreek. Tijdens deze feestelijke avond, waarin de sport centraal staat, worden sportprijzen uitgereikt in zeven categorieën.

Sporters en sportteams uit onze gemeente zetten uitstekende resultaten neer. Daarnaast zijn er mooie initiatieven opgestart die aandacht verdienen. Tijdens de Sportverkiezing krijgen zij een mooi podium. Wie draagt u voor, voor een podiumplaats?

Categorieën
De prijzen worden uitgereikt voor sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd in de volgende categorieën:

  • Sportvrouw van het jaar 2019
  • Sportman van het jaar 2019
  • Sporttalent van het jaar 2019
  • Sportploeg van het jaar 2019
  • Sporter met een beperking van het jaar 2019
  • Sportpromotieprijs 2019
  • Sportkampioenen 2019

U kunt sportinitiatieven en sporters uit Oude IJsselstreek voordragen die tussen 1 december 2018 en 31 december 2019 een bijzondere prestatie hebben geleverd. Per categorie zijn criteria gesteld. Deze vindt u op www.sportverkiezing-oij.nl.

Sportpromotieprijs
Een nominatiecommissie kent de Sportpromotieprijs toe. Deze prijs is niet per definitie gerelateerd aan prestaties in de sport, maar wordt uitgereikt ter promotie van de sport in onze gemeente en stimuleert breedtesport. De winnaar van de sportpromotieprijs ontvangt een geldbedrag van € 1.000 die hij/zij mag inzetten voor een breedtesportproject in Oude IJsselstreek naar keuze.

Huldiging sportkampioenen
Sporters, teams en verenigingen die in 2019 een podiumplek hebben behaald op een officieel Nederlands-, Europees- en/of Wereldkampioenschap op het brede terrein van sport worden tijdens deze avond gehuldigd.

Aandragen kandidaten
Vindt u ook dat een sporter(s) of sportinitiatief uit onze gemeente een podium verdient? Zet hen dan in het zonnetje door hem of haar voor te dragen voor de Sportverkiezing Oude IJsselstreek. Zowel sportverenigingen als inwoners kunnen kandidaten voordragen. Uiteindelijk nomineert de vakjury drie kandidaten in vijf categorieën die op 14 maart kans maken op één van de vijf titels. Het voordragen van kandidaten is mogelijk tot 31 januari 2020.  

Stemmen
De nominatiecommissie kiest uit alle genomineerden per categorie drie kandidaten. De samenstelling van de nominatiecommissie bestaat uit: een buurtsportcoach, een gebiedsmakelaar, de winnaar van de Sportpromotieprijs 2018, de projectleider van Achterhoek in Beweging en een journalist. Op 15 februari 2020 worden de drie genomineerden in vijf categorieën bekend gemaakt en start het stemproces. U kunt daarna stemmen tot 1 maart 2020.

Gratis toegang
U (inwoners én verenigingen) bent van harte welkom op deze avond. De inloop is vanaf 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis. Noteer 14 maart 2020 alvast in uw agenda en zorg dat u er bij bent!
www.sportverkiezing-oij.nl