Sportcomplex Silvolde gesloten na coronabesmettingen

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente  Oude IJsselstreek is het afgelopen weekend flink gestegen. Uit het bron- en contactonderzoek van de GGD blijkt dat deze besmettingen direct gerelateerd zijn aan Sportclub Silvolde. Naar aanleiding van de besmettingen heeft burgemeester Otwin van Dijk, in overleg met SC Silvolde besloten, dat het sportcomplex aan de Munstermanstraat tot 7 september gesloten blijft. Sportclub Silvolde gaat dus in quarantaine. Er zullen deze week geen trainingen en wedstrijden zijn op het complex.
 
De GGD heeft uitgebreid bron- en contactonderzoek gedaan. Er is met zeker 300 mensen contact geweest. Ze heeft daarmee de omgeving van de positief geteste personen redelijk goed in beeld. We volgen nadrukkelijk wat er de komende dagen gebeurt. En blijven in nauw contact met de GGD. Mocht er aanleiding zijn, dan zal de gemeente aanvullende maatregelen treffen.

De burgemeester roept op om vooral de maatregelen na te blijven leven. “De besmettingen laten zien dat het coronavirus er nog  is. En zich ook verspreidt. Deze uitbraak is dan ook een stevige waarschuwing aan ons allemaal. We mogen onze houding niet laten verslappen. Het blijft van belang om alert te zijn en de basisregels na te leven. Dus houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten. Laat je testen en blijf 10 dagen in quarantaine. Juist die quarantainemaatregel maakt dat het virus zich niet verder kan verspreiden. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”