19 juni 2018

Sjors Sportief & Sjors Creatief in Oude IJsselstreek

 

Introductie

Met ingang van het nieuwe schooljaar biedt de gemeente Oude IJsselstreek alle basisschoolleerlingen de kans om op laagdrempelige wijze kennis te maken met sportverenigingen en culturele instellingen binnen de gemeente. Het leuke sport- & cultuurstimuleringsproject genaamd: Sjors Sportief & Sjors Creatief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden. Alle verenigingen/aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waarop kinderen zich vervolgens digitaal kunnen inschrijven.

Sjors Sportief & Sjors Creatief
Sjors Sportief & Sjors Creatief is al in ruim 80 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen/aanbieders. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een ‘mascotte’ gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten: Sjors Sportief & Sjors Creatief.

De kinderen uit het basisonderwijs mogen het hele schooljaar één (of meerdere) favoriete activiteiten uitkiezen, waar zij enkele introductielessen kunnen volgen bij verenigingen/(sport)aanbieders. Vaak krijgen zij de kans gratis een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.

Meld uw activiteit ook aan!
Sjors geeft kinderen de kans om zich te oriënteren op de diverse takken van sport & cultuur. En stimuleert kinderen om structureel en actief deel te nemen. Hiervoor hebben wij u nodig. Uw activiteit is een belangrijke bijdrage voor het draagvlak dat de gemeente met dit project nodig heeft. Uw activiteit wordt uiteindelijk geplaatst in een mooi en wervend boekwerkje. Dit Sjorsboekje wordt in oktober 2018 op alle basisscholen in de gemeente verspreid. Een goede promotie dus voor uw vereniging/organisatie!

Meld uw kennismakingsactiviteit vanaf vandaag aan op www.sportstimulering.nl, zodat we er samen een succes van kunnen maken!

Meer informatie?
Bent u geen vereniging, maar wilt u toch graag een activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Dit kan natuurlijk. Neem dan contact op met Helpgewoon Buurtsport buurtsport@helpgewoon.nl of Stichting KiCK jan.hesseling@essentius.nl