1 oktober 2018

Sjors Sportief & Creatief nu officieel van start

 

Introductie

Op woensdag 26 september 2018 kreeg Joelle Giezen het eerste exemplaar van het boekje Sjors Sportief & Sjors Creatief uit handen van wethouder Janine Kock. De leerlinge van de Mariaschool in Ulft kwam als winnares van een tekenwedstrijd uit de bus. Sjors Sportief & Sjors Creatief is een sport- & cultuurstimuleringsproject. Een project dat kinderen de kans geeft om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden.

In het voorjaar van 2017 zochten verschillende partijen die betrokken zijn bij sport, onderwijs en cultuur in de gemeente contact met Gijs van der Lee van Sportstimulering Nederland, de organisatie achter Sjors Sportief & Sjors Creatief. Via naschoolse activiteiten die door verenigingen, instellingen, kunstenaars en scholen worden gegeven, kunnen kinderen gratis of tegen een kleine vergoeding aan deze activiteiten deelnemen.

In het voorjaar van 2018 gaf de gemeente groen licht voor de plannen. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering kwam te liggen bij buurt- en sportcoaches Larissa, Paulien en Geke en cultuurcoach Jan Hesseling. Samen met Gijs van der Lee gingen ze aan de slag. Alle bij de gemeente bekende verenigingen, instellingen, scholen en aanbieders van sport en cultuur werden aangeschreven met de vraag deel te nemen aan Sjors Sportief & Sjors Creatief. Op deze oproep kregen zij maar liefst 70 positieve reacties.

Kleurwedstrijd

Om de lancering van het boekje te vieren, werd een tekenwedstrijd georganiseerd. Het winnende ontwerp komt op de voorkant van het activiteitenboekje. Joelle Giezen uit Ulft kwam als winnaar uit de bus. Ze mag met haar hele klas gratis aan een activiteit uit het boekje meedoen. Op 1 oktober was de KICK off plaats. De website www.sjorssportief.nl is nu online en kinderen kunnen zich vanaf nu inschrijven.