9 september 2019

Scholieren grensstreek aan de slag met de VN-bouwstenen van de vrede

 

Introductie

'Hallo Europa' maakt grenzeloze ontmoeting mogelijk tussen Nederlandse en Duitse jongeren in de grensstreek. De aftrap van de activiteiten is op 19 september 2019. Op deze dag maken 100 jongeren in de leeftijd 13 tot 17 jaar voor het eerst kennis met elkaar. Ze werken samen op basis van de bouwstenen van de vrede: de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG) van de Verenigde Naties.

Deze ontmoeting resulteert in een expositie van de door jongeren gemaakte kunstwerken in maart 2020. Belangstellenden, jong én oud, die mee willen doen, zijn welkom om mee te doen.

Armoede, gelijkheid, onderwijs

De scholieren gaan met elkaar in gesprek over thema’s als armoede, gelijkheid en onderwijs. De dagvoorzitter is Tako Rietveld, oud-verslaggever bij het NOS-Jeugdjournaal en de eerste kindercorrespondent ter wereld. Leerlingen van het Graafschap College in Doetinchem - opleiding Facilitair Leidinggevende, ondersteunen deze dag.

Locatie en aanmelding

Belangstellenden, jong én oud, die mee willen doen, zijn welkom om mee te doen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het programma duurt van 9.30 tot 12.00 uur. De locatie is Stadttheater Emmerich am Rhein Grollscher Weg 6 in Emmerich am Rhein. Aanmelden voor het event kan via https://www.gelderland.nl/Hallo-Europa .

Deelnemende scholen

De scholieren van de Almende College Wesenthorst te Ulft, Rietveld Lyceum te Doetinchem, Stadtische Gesamtschule en de Städtisches Gymnasium Willibrord beide gelegen te Emmerich am Rhein gaan in de periode van september 2019 en maart 2020 bij elkaar op schoolbezoek, nemen een kijkje bij (duurzame) bedrijven in Nederland en Duitsland. Het doel is kennismaken, samenwerken en een duurzame relatie te opbouwen.

Deelnemende partners

De provincie Gelderland, INTERREG, de gemeenten Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem en de Stadt Emmerich am Rhein betalen dit project.