Samen Gedenken op ’t Olde Kerkhof

Zaterdag 26 november 2022 is er een herinneringsavond op Gedenk- en Wandelpark ’t Olde Kerkhof in Gendringen. Een bijeenkomst waarbij iedereen welkom is, van jong tot oud, om samen stil te staan bij dierbaren die gemist worden.

Jeanet Essink, lid van de werkgroep ‘Samen Gedenken’, vertelt samen met Wim Lammers, beheerder van de gemeentelijke begraafplaatsen, over deze ‘lichtjesavond’. “Herdenken is voor iedereen. De saamhorigheid die je voelt als je samen (op afstand) met anderen een lichtje opsteekt voor een dierbare die gemist wordt, is heel bijzonder.”

Lammers vult aan: “Zeker richting de feestdagen is het gemis altijd nóg meer voelbaar. Voor veel mensen is het een beladen tijd. Samen zijn met hetzelfde doel, ongeacht wie je herdenkt, voorziet - zeker in deze coronatijd - duidelijk in een behoefte.”

Vrije inloop op 26 november

‘Samen Gedenken’ vindt plaats op 26 november. Om 18.30 lopen we gezamenlijk de begraafplaats op. Iedereen krijgt een graflichtje dat vervolgens ergens in het park (naar eigen keuze) neergezet kan worden. Er is een overdenking en livemuziek en voor wie dat wil is er een kop koffie of thee. Rond 19.30 uur is de bijeenkomst afgelopen.