Samen Gedenken op ’t Olde Kerkhof

In navolging van ‘Herinnering Verlicht’ op Begraaf- en Gedenkpark Rentinkkamp in Varsseveld, is er op zaterdag 30 november voor het eerst een herinneringsavond op Gedenk- en Wandelpark ’t Olde Kerkhof in Gendringen. Een bijeenkomst waarbij iedereen welkom is, van jong tot oud, om samen stil te staan bij dierbaren die gemist worden.

Jeanet Essink en Lianne Visser, beide helpen mee met de werkgroep ‘Samen Gedenken’, vertellen waarom ze samen met Wim Lammers, beheerder van de gemeentelijke begraafplaatsen, het plan hebben opgevat om ook in Gendringen een ‘lichtjesavond’ te organiseren. “Herdenken is voor iedereen. De saamhorigheid die je voelt als je samen met anderen een lichtje opsteekt voor een dierbare die gemist wordt, is heel bijzonder”, zegt Visser.
Essink vult aan: “Zeker richting de feestdagen is het gemis altijd nóg meer voelbaar. Voor veel mensen is het een beladen tijd. Ik ben vorig jaar bij Herinnering Verlicht in Varsseveld geweest. Er waren ruim 600 mensen en je kon een speld horen vallen. Dat was heel mooi om mee te maken. Samen zijn met hetzelfde doel, ongeacht wie je herdenkt, voorziet duidelijk in een behoefte.”

Programma

‘Samen Gedenken’ op zaterdag 30 november begint om 18.30 uur (verzamelen vanaf 18.15 uur). Iedereen krijgt een kaarsje/lichtje. Onder begeleiding van muziek volgt een gezamenlijke wandeling over het fraai uitgelichte park. Na deze wandeling is er in de tent op het middenveld muziek, afgewisseld met mooie, bijpassende teksten. Na afloop is er koffie en gelegenheid om na te praten en kan iedereen ergens in het park (naar eigen keuze) een kaarsje/lichtje neerzetten. Rond 19.30 uur is de bijeenkomst afgelopen.

N.B. Bij slecht weer, als de fakkels niet kunnen branden, gaat het evenement niet door.

Op de foto vlnr.: Sonja Vink, Jeanet Essink, Wim Lammers (beheerder gemeentelijke begraafplaatsen), Lianne Visser en Mariëlle Essink.