Rijd klimaatvriendelijker, schoner én veiliger

Op donderdag 29 en vrijdag 30 oktober komen medewerkers van ‘Band op Spanning’ naar Oude IJsselstreek. Met behulp van professionele mobiele apparatuur kunt u gratis de bandenspanning van de auto laten controleren en worden uw banden zo nodig opgepompt.

Locaties en data

De medewerkers van ‘Band op Spanning’ vindt u op onderstaande data op drie locaties in onze gemeente:

Donderdag 29 oktober:

  • van 09.00 tot 12.00 uur: parkeerplaats Marktplein bij de PLUS supermarkt in Terborg
  • van 14.00 tot 17.00 uur: parkeerplaats Hovenstraat bij de COOP supermarkt in Varsseveld

Vrijdag 30 oktober:

  • hele dag (09.00 tot 17.00 uur): parkeerplaats P1 De Blenk aan de Middelgraaf in Ulft

Met de service ‘Band op spanning’ kunt u op concrete wijze een steentje bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. Als gemeente ondersteunen we dit initiatief en bieden we al onze inwoners deze service kosteloos aan.

Rijd klimaatvriendelijker

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks circa 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Hoe gaat het in z’n werk?

Servicemedewerkers staan gedurende de dag bij de in- en uitgang van het betreffende parkeerterrein. Daar spreken zij de automobilisten aan over deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Bent u eenmaal geparkeerd en op pad, dan hoeft u verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet u precies wat er gebeurd is, wel zo prettig.

Liever niet?

Uiteraard hoeft u geen gebruik te maken van deze kosteloze bandenservice. Dit kunt u kenbaar maken bij de medewerkers van ‘Band op Spanning’. Zij zullen nooit ongevraagd aan uw auto komen en komen alleen in actie als een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Vragen en informatie

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl. Voor vragen kunt u mailen naar: info@bandopspanning.nl