Reizende tentoonstelling Da Vinci in CIVON Innovatiecentrum Ulft

Het is dit jaar 500 jaar geleden dat de bekende kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci overleed. Daarom is dit jaar bekroond als ‘Het Jaar van Leonardo da Vinci’. Vorige week woensdag werd de expositie Leonardo da Vinci, kunstenaar - uitvinder - genie geopend in het CIVON in Ulft. De tentoonstelling, waarbij heden en verleden worden samengebracht, is onderdeel van een grensoverschrijdend INTERREG project.  

Interactieve expositie

De Expositie maakt al het werk van Da Vinci tastbaar voor een breed publiek en kinderen in het bijzonder. Naast een historische tijdslijn en reproducties van Da Vinci’s meest beroemde kunstwerken, bevat de expositie tientallen uit hout gereconstrueerde schaalmodellen van zijn uitvindingen. Deze zijn door Italiaanse vakmensen minutieus in elkaar gezet en een groot deel hiervan is door de bezoekers aan te raken en te bedienen. Het is een unieke interactieve manier van exposeren waarbij bezoekers Da Vinci’s uitvindingen mogen ervaren en testen.

Techniek als uitdagende werkomgeving

Het INTERREG programma ‘Leonardo da Vinci Innovations’ heeft als doel meer permanente aandacht voor de wereld van de techniek te realiseren. En ook om de Nederlands-Duitse grensregio als toekomstgerichte, innovatieve regio op de kaart te zetten. De expositie maakt daarom deel uit van veel activiteiten die de interesse in techniek aan kan wakkeren. Leonardo da Vinci liep zijn tijd ver vooruit en was naast kunstenaar ook uitvinder en wetenschapper. Bij deze expositie staan zijn uitvindingen centraal en wordt hij als inspiratiebron neergezet. Projectpartners van Leonardo da Vinci Innovations willen hiermee jongeren laten zien dat werken in de techniek een uitdagende werkomgeving betekent.

Openingstijden

De expositie is in de maanden oktober en november op maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Daarnaast zijn de deuren geopend op zaterdag 26 oktober van 10:00 tot 17:00 uur en op zondagen in november van 12:00 tot 17:00 uur. De locatie van de expositie, het CIVON Innovatiecentrum, is te vinden op het DRU industriepark in Ulft.

www.civon-innovatiecentrum.nl