13 november 2017

Preventie-app op bedrijventerreinen

 

Introductie

Sinds begin november 2017 zijn preventie-appgroepen actief op een aantal bedrijventerreinen in onze gemeente: De Rieze, IJsselweide en De Pol. Op bedrijventerreinen De Hofskamp en Akkermansweide wordt een preventie app opgezet.

Hoe werkt een preventie-app?
Per bedrijf kunnen maximaal twee medewerkers, die veelvuldig in het bedrijfspand aanwezig zijn, zich aanmelden. Alle bedrijven op de genoemde bedrijventerreinen zijn door middel van een flyer met aanmeldformulier op de hoogte gebracht. Alsnog aanmelden kan via info@iboij.nl

Het initiatief voor deze preventie-appgroepen is genomen door de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen. Vanuit deze werkgroep werd op 9 oktober een succesvolle ondernemersbijeenkomst over het onderwerp Ondermijning georganiseerd.

Veilige bedrijventerreinen
KVO-B is een structurele samenwerking tussen brandweer, gemeente, politie en ondernemers (vertegenwoordigd door de industriële kringen IBOIJ en VIV) bedoeld om bedrijventerreinen veiliger te maken. De KVO-B certificering is voor alle bedrijventerreinen in de gemeente behaald en heeft een geldigheid van drie jaar. Evenals bij de buurtpreventie in Oude IJsselstreek ondersteunt de gemeente dit initiatief door het plaatsen van borden bij de entrees van de bedrijventerreinen, waarmee de preventie-app wordt aangekondigd.