29 augustus 2018

Oude IJsselstreek op nieuwe site Natuurlijk Achterhoek

 

Introductie

Natuurlijk Achterhoek is een nieuw initiatief, dat in tekst en foto’s laat zien hoe mooi de Achterhoek is. De site raakt langzamerhand gevuld. Behalve een lang artikel over de streek staan er inmiddels twee van de elf gemeenten op de site van Natuurlijk Achterhoek www.natuurlijkachterhoek.org. waaronder Oude IJsselstreek.

De website is een uitgebreid document waarin alle kernen staan beschreven, wandel- en fietsroutes, kastelen en landgoederen, bekende personen zoals de dichter A.C.W Staring die in Gendringen geboren werd, Guus Hiddink, Robert Gesink en tuinarchitect Nico Wissing.

Uitgebreid aan bod komt de innovatieve maakindustrie in de gemeente, de smart industry. Uiteraard is er veel aandacht voor het landschap en de mooiste stukjes natuur. En dat is meer dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Te beginnen bij het bekende natuur- en recreatiegebied Engbergen en eindigend bij de vele mooie natuurgebieden rondom Varsseveld, zoals de Vennebulten en het Zwarte Veen. Daartussen het Kluunpad in Gendringen, het Wiekense Gat en nog véél meer.

Tussen de informatieve teksten staan de prachtige landschapsfoto’s van Jeroen de Jong. En ook nog eens een stuk of honderd plaatjes in een apart hoofdstuk: Oude IJsselstreek Foto’s.