Oude IJsselstreek bij de laatste 5 verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente

Oude IJsselstreek is finalist in de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland!
Samen met de gemeente Hardenberg, Zwolle, Harderwijk en Stein strijden zij in de laatste ronde om de titel. Op 7 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Op het DRU Industriepark werd aandacht gevraagd voor de finaleplek door een levensgroot opblaaskunstwerk van ‘Outsider Art’ een groep kunstenaars mét en zonder beperking die graag buiten de kaders denkt. Het kunstwerk was in miniatuurvorm ook te voelen voor mensen met een visuele beperking en het verhaal achter het kunstwerk werd door de makers via een audiobron vertelt.

Wethouder Janine Kock nam de bloemen in ontvangst maar gaf de eer direct door aan de leden van de werkgroep ‘Onbeperkt Meedoen’. “Het is dankzij hen dat er zoveel aandacht is voor toegankelijkheid en dat we al zoveel hebben kunnen doen om toegankelijkheid in onze gemeente te verbeteren.”

Oude IJsselstreek is naar de tweede ronde gestemd door inwoners van Nederland. Zij konden via een stemformulier de toegankelijkheid van alle gemeenten in Nederland beoordelen. Op de best twaalf scorende gemeentes kon daarna gestemd worden. Op deze manier heeft Oude IJsselstreek een plek bij de top 5 veroverd. De winnaar wordt uiteindelijk bepaald door een vakjury, die de komende weken de finalisten bezoekt. Op 7 oktober wordt tijdens een congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten de uitslag bekend gemaakt.

Lees meer over de verkiezing