30 november 2018

Oude IJsselstreek aangesloten op MijnOverheid berichtenbox

 

Introductie

De gemeentelijke belastingen is het eerste product van de gemeente dat via deze digitale weg wordt aangeboden. Binnenkort wordt deze dienstverlening verder uitgebouwd met o.a. correspondentie over de verlopen reisdocumenten. Steeds meer correspondentie met de overheid loopt in de toekomst via MijnOverheid.

Geen brief op de deurmat, maar bericht in uw digitale brievenbus van MijnOverheid. Als u dat nog niet gedaan heeft, meld u dan nu bij MijnOverheid en abonneer u op de gemeente Oude IJsselstreek. U ontvangt dan in 2019 de aanslagen gemeentelijke belastingen zowel analoog als digitaal. Vanaf 2020 krijgen de inwoners, die aangegeven hebben gebruik te maken van MijnOverheid.nl, alleen nog de digitale belastingaanslag via MijnOverheid.nl.

Wat is mijn overheid?

MijnOverheid biedt u toegang tot uw digitale brievenbus van de overheid, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en sinds kort dus ook de gemeente Oude IJsselstreek.

Voordelen digitale aanslag gemeentelijke belastingen via MijnOverheid

  • overzichtelijk en veilig;
  • gebruik maken van automatische incasso is nog steeds mogelijk;
  • de aanslag en de beschikking altijd en overal direct bij de hand;
  • goed voor het milieu (papierbesparend);
  • makkelijk voor u en voor ons.

Hoe kunt u zich aanmelden?

U gaat naar www.mijnoverheid.nl. U klikt op het kopje 'Berichtenbox' en volgt de aanwijzingen. Als u nog niet geregistreerd bent, heeft u uw DigiD-code nodig.