1 april 2019

Organiseert u activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid? Kom dan naar de bijeenkomst op 17 april!

 

Introductie

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd. Op veel plaatsen binnen onze gemeente zijn organisaties bezig (of gaan bezig) met het organiseren van activiteiten en evenementen. Om stil te staan, om te gedenken en te vieren. Bent u één van deze organisaties? Kom dan woensdag 17 april 2019 van 19.30 uur tot 21.00 uur naar een speciaal hiervoor georganiseerde bijeenkomst in het gemeentehuis in Gendringen.

Tijdens deze bijeenkomst krijgen organisaties de mogelijkheid om met elkaar in contact te treden, plannen uit te wisselen, afspraken te maken voor een eventuele samenwerking en te vernemen welke hulp c.q. ondersteuning vanuit de gemeente wenselijk is. Ook geven we dan informatie over de subsidiemogelijkheden.

Toelichting op Regioplan

Onder de titel Gelderland Herdenkt | 75 jaar vrijheid wordt in heel Gelderland gewerkt aan projecten om stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar vrijheid te vieren. Voor de uitwerking van het regioplan voor de Achterhoek/Liemers is Gerda Brethouwer (directeur Nationaal Onderduikmuseum in Aalten) één van de kwartiermakers. Zij is deze avond ook aanwezig om een toelichting te geven.

Aanmelden

Wilt u 17 april aanwezig zijn bij deze bijeenkomst, dan kun u zich - onder vermelding van het aantal personen – aanmelden bij Ellen Hetterscheid van het bestuurssecretariaat. Dit kan via e-mail: e.hetterscheid@oude-ijsselstreek.nl of telefonisch via: (0315) 292 288.