24 september 2018

Opvoeden doe je samen

 

Introductie

Van 1 t/m 7 oktober 2018 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Tijdens deze week besteden verschillende organisaties in Oude IJsselstreek (zie laatste alinea) extra aandacht aan het gewone dagelijkse opvoeden. Deze week kunt u iedere middag ergens in de gemeente terecht voor informatieve activiteiten over opvoeden. Ook voor uw kind(eren) zijn er leuke sport- en spelactiviteiten.

Opvoeden is samenspel

Een kind opvoeden is niet altijd makkelijk. Dat je hier als ouder vragen over hebt is heel normaal. Maar bij wie kun je terecht met je opvoedingsvragen? Sensire (school) maatschappelijk werk, Yunio jeugdgezondheidszorg en thuisbegeleiding, Helpgewoon buurtsport, Helpgewoon jeugd en Kinderopvang Humanitas delen hun kennis graag met ouders en hebben leuke activiteiten voor de kinderen in petto. 

Vraag maar raak

Tijdens de Week van de Opvoeding is er aandacht voor vragen rondom het ouderschap. In de ‘Vraag maar raak kraam’ kunt u terecht voor elke opvoedingsvraag. Geen vraag is te gek. Met behulp van een test kunt u er achter komen welke opvoedingstijl u gebruikt. Daarnaast houdt Theraplay workshops en een lezing met voorbeelden hoe je op een speelse manier de band met je kind kunt verstevigen.

Leuke kinderactiviteiten

Terwijl u informatie en handige tips krijgt, kan uw kind deelnemen aan leuke activiteiten. Zo is er volop gelegenheid om te  knutselen en tekenen. Ook mogen ze gratis op de foto! Samen met de buurtsportcoach kunnen de kinderen en hun ouders hun energie kwijt in sportactiviteiten.

Voor de liefhebbers van dans/theater en film, organiseert Gekkoo een workshop. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen zich hier vooraf voor opgeven door een mailtje te sturen aan  pieter@gekkoo.nl. Er zijn de volgende workshops:

dinsdag dans
woensdag theater en
donderdag film. Van 16.30-17.30 uur

Na elke workshop presenteren de kinderen om 18.30 uur het resultaat van hun creatieve middag aan hun ouders.

Locaties

Alle activiteiten zijn tussen 15.00 – 17.30 uur. Tenzij dit anders vermeld is.

Maandag 1 oktober, Cultureel centrum De Lichtenberg, Reeënstraat 20A, Silvolde

Dinsdag 2 oktober, Dorpshuus De Kwaksmölle, Doetinchemseweg 48 in Varsseveld

Woensdag 3 oktober, Kulturhus de Rietborgh, Borgsche Rieten 15g in Terborg

Donderdag 4 oktober, Het Klooster, F.B. Deurvorststraat 43 in Ulft

Op donderdagavond  4 oktober is er van 19.30 uur tot 21.00 uur (voor ouders) een lezing over Theraplay door Erica Heinen-Lamboo. Deze lezing vindt plaats in het Klooster in Ulft.