Opleiding voor lokale ondernemers detailhandel

Dat de ontwikkelingen in de detailhandel snel gaan, was één van de gespreksonderwerpen van meerdere ondernemersverenigingen met wethouder Ben Hiddinga. In dit gesprek kwam ook een opleiding ter sprake die vorig jaar in Doetinchem is gestart en mogelijk ook interessant is voor ondernemers in de detailhandel in Oude IJsselstreek.

Het gaat om de opleiding (leergang) voor toekomstbestendige retail, die wordt gegeven door Berry Engelen van de HAN. Ondanks corona zijn er al een aantal (coronaproof) lessen geweest met 18 Doetinchemse ondernemers vanuit onder meer de horeca, opticiens, mode en woninginrichting. De opleiding heeft als doel de ondernemers - en daarmee het winkelcentrum - succesvoller te maken. Zowel door een individuele aanpak als door samenwerking. In de lessen is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, technologie, doelgroepenbenadering, marketing en voor verbetering van de winkel.

Cursus voor detailhandelsondernemers in Oude IJsselstreek

De leergang in Doetinchem is nog niet afgelopen. Toch wordt nu al gekeken om deze opleiding, die bestaat uit 13 avondbijeenkomsten in één van de woonkernen, ook aan te bieden aan ondernemers in de detailhandel in Oude IJsselstreek. Bij elke bijeenkomst wordt er met medecursisten, specialisten en de HAN gekeken naar het klaarstomen van de winkel voor de toekomst. Met voldoende deelnemers kan subsidie worden aangevraagd en worden de kosten voor de opleiding minder dan €1000 per deelnemer (in plaats van € 2875).

Guus Böhmer, voorzitter van Terborg Centraal: “We moeten als ondernemers steeds blijven leren om onze winkels toekomstbestendig te houden. Ik roep daarom alle detailhandelsondernemers in Oude IJsselstreek op om hun interesse voor deze opleiding kenbaar te maken. Dat kan bij de ondernemersverengingen van Gendringen, Ulft, Silvolde, Terborg en Varsseveld.”