26 november 2018

Oorkondes voor brandweervrijwilligers

 

Introductie

Vrijdag 23 november 2018 vond de jaarlijkse brandweeravond voor de brandweerposten Gendringen, Silvolde en Varsseveld plaats. Tijdens deze avond zijn zeven jubilarissen gehuldigd en is er van drie vrijwilligers afscheid genomen. De officiële handelingen zijn verricht door burgemeester Otwin van Dijk.

Zonder de inzet van de vrijwilligers kan de brandweer niet functioneren in Oude IJsselstreek. De inzet en betrokkenheid van de brandweervrijwilligers levert een onmisbare bijdrage aan de veiligheid binnen de gemeente. In het openingswoord van Gerrit van der Heide, waarnemend teamleider Incidentbestrijding, kreeg dit dan ook de verdiende aandacht.

Twee vrijwilligers, Theo ten Have en Frans ter Beek, ontvingen uit handen van de burgemeester de versierselen en oorkonde behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke Onderscheiding ontvangen zij vanwege hun werk bij de vrijwillige brandweer.

Zeven jubilarissen kregen een oorkonde en medaille van Brandweer Nederland:

20 jarig jubileum:

  • Mark Wieskamp van post Gendringen
  • Guus Böhmer en Edwin Liebrand van post SilvoldeMarcel Hilferink, Ferry Tragter en Jochem Vink (laatstgenoemde niet aanwezig) van post Varsseveld

40 jarig jubileum:

  • Frank Jansen van post Gendringen (niet aanwezig).

Er is afscheid genomen van:

  • Dia Luimes (post Varsseveld) na ruim 10 jaar als brandweervrijwilliger
  • Theo ten Have (post Silvolde) na 33 jaar als brandweervrijwilliger
  • Frans ter Beek (post Gendringen) na 38 jaar als brandweervrijwilliger