Onderzoek naar kennis over klimaatverandering

We zien in Nederland vaker extreem weer. De zomers worden heter en droger. De regenbuien worden zwaarder, waardoor wateroverlast kan ontstaan. Dit heeft effect op onze gezondheid en de veiligheid van onze leefomgeving.

We kunnen wel wat doen aan de gevolgen van extreem weer, zodat we hier minder last van hebben. Dat heet klimaatadaptatie. Denk hierbij aan: minder tegels in de tuin, opvangen en hergebruiken van regenwater, plaatsen van beschutting en het isoleren van het huis.

Wat kunt u als inwoner doen?

De gemeente heeft verschillende projecten die ervoor zorgen dat we op de toekomst voorbereid zijn. Denk dan aan het Kerkplein in Gendringen, waar de bestrating is voorbereid op grote stortbuien. Maar ook Engbergen is een mooi voorbeeld, waar water wordt vast gehouden in het land om droogte tegen te gaan.
Als inwoner kunt u ook veel doen, maar weet u wat? Daar zijn we als gemeente benieuwd naar. Daarom horen we graag van u wat u belangrijk vindt, wat u al weet en wat de redenen zijn dat u er wel of niets mee doet.

Hoe doet u mee?

Als u al lid bent van het inwonerpanel heeft u de link naar het onderzoek al ontvangen. Bent u geen lid maar wilt u toch meedoen aan het onderzoek? Ga dan naar www.moventem.nl/klimaat. Wilt u de vragenlijst per post ontvangen? Bel dan naar Hannemarie Hardeman van het onderzoeksbureau Moventem: (0575) 843 738 en vraag naar de vragenlijst ‘Klimaat’.

Wilt u in de toekomst vaker meedenken en wilt u enquêtes ontvangen over uiteenlopende onderwerpen? Meld u dan gratis en eenvoudig aan via www.oudeijsselstreekspreekt.nl.

Met de input van het onderzoek en uw mening, aangevuld met onderzoeken en interne kennis over dit onderwerp zullen we een aanpak maken om de klimaatverandering samen met elkaar aan te gaan. Samenwerken maakt sterk.