Ondernemers in 't zonnetje tijdens Dag van de Ondernemer

Vrijdag 18 november 2022 was de Dag van de Ondernemer. Deze dag is een landelijk initiatief, waarbij ondernemers in het zonnetje worden gezet en bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. In Oude IJsselstreek ging het college daarom op werkbezoek bij een aantal ondernemers.

Wethouder Ben Hiddinga bezocht Straatman in Varsseveld. Het bedrijf, dat zich onlangs in onze gemeente vestigde, maakt trappen, balustraden, poorten, luifels en privacy schermen. De wethouder liet zich uitgebreid informeren over de verschillende toepassingen en moderne technieken waarmee het bedrijf werkt.

Burgemeester Otwin van Dijk ging langs bij Gergotal, een bedrijf gespecialiseerd in bedrijfskleding, bouwproducten en accessoires, en drukkerij IJselstroom, beide al jaren gevestigd in Ulft. Wethouder John Haverdil bracht een bezoek aan pop-up restaurant MoTTo in Gendringen, waar je terecht kunt voor een lunch, diner of een drankje. Bio Boerderij Keuper werd bezocht door wethouder Marco Bennink. Het is een biologisch melkveebedrijf, waar je naast melkproducten onder meer ook eieren en honing kunt kopen. Wethouder Janine Kock tenslotte bezocht twee bedrijven in Terborg, te weten: interieurbouwer Teamwork Interiors, die interieurs levert voor diverse zakelijke toepassingen en de pas geopende interieurzaak Bij Floortje, die juist gericht is op binnenhuisaankleding.  

We zijn trots op ALLE ondernemers in onze gemeente! Zij zorgen voor welvaart en groei en creëren banen. Namens het college kregen alle bezochte bedrijven een kleine attentie.