Informatie over het coronavirus.

Nieuwjaarsreceptie in teken van 75 jaar vrijheid

Maandagavond 6 januari 2020 vond de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente plaats. Dit keer in zaal Köster in Etten. Bestuurders, inwoners, vertegenwoordigers van verenigingen en relaties van de gemeente wisselden nieuwjaarswensen uit met elkaar.

75 jaar vrijheid

Sinds kort rouleren we de nieuwjaarsreceptie van de gemeente over de verschillende kernen. Vorig jaar waren we in Terborg. Dat stond in het teken van 600 jaar stadsrechten. Dit jaar was de receptie in Etten met als thema: 75 jaar vrijheid. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dat wordt uiteraard groots herdacht en gevierd. Zo heeft het Ettens Mannenkoor het initiatief genomen voor een spectaculaire openluchtherdenking in juni dit jaar.

Het Ettens Mannenkoor opende de receptie met een mooi optreden. Vervolgens hield burgemeester Otwin van Dijk zijn toespraak met als titel ‘vier vrijheden’. Vier in de zin van ‘vieren’, maar ook ‘vier’ als getal. De toespraak van de burgemeester kunt u hier lezen.